Πρόσκληση υποψηφιοτήτων: Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές Master 2 στη Γαλλία - Appel à candidatures : Bourses d’études en France de niveau Master 2

14-05-2021


H Υπηρεσία συνεργασίας και πολιτιστικής δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα ανακοινώνει την υλοποίηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενός φιλόδοξου πολυετούς προγράμματος υποτροφιών για φοιτητές από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια που επιθυμούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές (Μάστερ 2) στη Γαλλία.

 

Αυτό το πρόγραμμα υποτροφιών που συγχρηματοδοτείται ισόποσα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το ΙΚΥ, αποτελεί ορόσημο για την ελληνογαλλική πανεπιστημιακή συνεργασία, τόσο ως προς τον αριθμό των ωφελούμενων όσο και ως προς το συνολικό ύψος της συγχρηματοδότησης.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, και για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, 28 αριστούχοι φοιτητές από την Ελλάδα θα επιλεγούν κατόπιν υποβολής υποψηφιότητας, από την μεικτή επιτροπή επιλογής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του ΙΚΥ.

 

Η υποβολή υποψηφιοτήτων ξεκινάει σήμερα 13 Μαΐου 2021 και λήγει στις 13 Ιουνίου 2021 και ώρα Ελλάδος 23:00.

 

Επισυνάπτεται δελτίο Τύπου με την παρουσίαση του προγράμματος.

 

πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το έτος 2021-2022 είναι διαθέσιμη στις ιστοσελίδες του IFG(www.ifg.gr) και του IKY (www.iky.gr).

 

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων διεξάγεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ειδική πλατφόρμα της ιστοσελίδας του IFG στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ifg.gr/candidatez-theste-ypopsifiotita-2021-2022/