Εκδήλωση ''Apps4Med''

08-10-2014


Το Φοιτητικό Παράρτημα του IEEE στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Apps4Med" που διοργανώνεται για πρώτη φορά από τις επιστημονικές κοινότητες Engineering in Medicine and Biology Society (EMBS) και Computer Society (CS) .

Το "Apps4Med" περιλαμβάνει workshops σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές Windows Phone και Android, ημερίδα ομιλιών από ερευνητές και εκπροσώπους εταιρειών σχετικά με εφαρμογές με έμφαση σε mobile health (m-health) applications και μονοήμερο διαγωνισμό ανάπτυξης m-health εφαρμογών από φοιτητές και νέους developers. Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει, να κινητοποιήσει και να εξοικειώσει τους φοιτητές με την ανάπτυξη εφαρμογών, αλλά και να ενισχύσει την καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Η έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου με εισαγωγικά workshops από έμπειρους developers για ανάπτυξη εφαρμογών σε Windows Phone και Android.

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ημερίδα ομιλιών με θέμα "Mobile Applications", όπου θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο του m-health από εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου και καινοτόμες εφαρμογές από εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Η ημερίδα θα έχει διττό στόχο. Αφενός θα φέρει σε επαφή τους νέους developers με ερευνητικές και επιχειρηματικές ομάδες και αφετέρου θα λειτουργήσει ως πηγή ιδεών για τις εφαρμογές που θα αναπτυχθούν στο διαγωνισμό.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, όπου οι συμμετέχοντες, οργανωμένοι σε ομάδες, θα κληθούν να αναπτύξουν μέσα σε 24 ώρες (9:00 π.μ. Σαββάτου έως 9.00 π.μ. Κυριακής) μία καινοτόμα και χρηστική εφαρμογή στην πλατφόρμα της επιλογής τους (Windows Phone ή Android), εστιασμένη στο χώρο της υγείας.

Οι καλύτερες ομάδες, όπως αυτές θα επιλεχθούν από κριτική επιτροπή, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εφαρμογές τους την Τρίτη 4 Νοεμβρίου σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Satellite Event του διεθνούς συνεδρίου MobiHealth 2014 (http://mobihealth.name).

Στην ίδια εκδήλωση θα βραβευτεί η νικήτρια ομάδα, η οποία θα έχει την ευκαιρία να εξελίξει την επιχειρηματική της ιδέα με την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης (coaching).

Η συμμετοχή στο "Apps4Med" είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους φοιτητές και προγραμματιστές.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο e-mail: emb.ntua@gmail.com ή στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook:

https://www.facebook.com/events/562244377213669/