Διοργάνωση Μαθητικού Διαγωνισμού «Προγραμματισμός στο σπίτι - Programming@home»

11-05-2020


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Εορδαίας διοργανώνουν Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Προγραμματισμός στο σπίτι - Programming@home».

Ο διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο κάλυψης των αναγκών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών στην πληροφορική και για την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι. Ο διαγωνισμός παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων προγραμματισμού έξυπνων συσκευών ενθαρρύνοντας τους μαθητές να εμπλακούν σε δραστηριότητες που στοχεύουν στην καλλιέργεια και στην ανάπτυξη της υπολογιστικής και αλγοριθμικής σκέψης, μέσω της βιωματικής μάθησης (learning by doing) και του προγραμματισμού εξ αποστάσεως.

Στο διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν προαιρετικά οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων Δήμων Εορδαίας και Βοΐου. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν απαιτείται πρότερη γνώση προγραμματισμού. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί γνωριμία και εξοικείωση με τεχνολογίες αιχμής και εκπαιδευτικής καινοτομίας (ΙοΤ, Linux, Lego Mindstorms EV3, Raspberry, ev3dev, Micropython) μέσω υποστηρικτικών δραστηριοτήτων. 

diagonismos_programming_from_home 

Πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής αλλά και για τα απαραίτητα έγγραφα θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο