Εκπροσώπηση στο Διαγωνισμό Presfhmmy 2.0

09-03-2016


Στα πλαίσια του Φοιτητικού Συνεδρίου ΣΦΗΜΜΥ 9 που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 22-24/4 διοργανώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός Preσφήμμυ 2.0 στην Κοζάνη και με την σειρά της ακολουθεί η τελευταία φάση του διαγωνισμού στα Χανιά. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν "Computing Everywhere".

Η ομάδα Κosin(θ) θα εκπροσωπήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με την ιδέα τους που ονομάζεται MyBag.

Το σύστημα MyBag καλύπτει τον τομέα της ασφάλειας των προσωπικών αντικειμένων μας, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την ζωή μας καθώς αναπάσα στιγμή είναι δυνατόν να γνωρίζει ο χρήστης το τι περιέχει η τσάντα του.

Για το σύστημα χρησιμοποιήθηκε ένας μικροελεγκτής Arduino, με τον οποίο συνδέθηκε ένα bluetooth module και έναν ανιχνευτή NFC-RFID τύπου RC522 ο οποίος είναι συνδεδεμένος στην άκρη ενός καλωδίου μήκους περίπου μισου μέτρου, έτσι ώστε να είναι κατά ένα βαθμό φορητό γιατί κάθε τσάντα διαφέρει και ο ανιχνευτής θα πρέπει να βρίσκεται στο άνοιγμά της.

Στα αντικείμενα που μας ενδιαφέρουν η ομάδα θα εφαρμόσει αυτοκόλλητα NFC. Η συσκευή έτσι, κάθε φορά που ένα από αυτά τα αντικείμενα περνάει στο άνοιγμα της τσάντας, αυτό θα ανιχνεύεται και θα στέλνεται κατευθείαν στην κινητή συσκευή μας μέσω bluetooth.Το πρόγραμμα θα καταλαβαίνει αν αυτό το αντικείμενο μπαίνει η βγαίνει από την τσάντα και θα κάνει τις κατάλληλες ενέργειες έτσι ώστε να ενημερωθεί ο χρήστης.

Μελλοντικά υπάρχει σκοπός, το μέγεθος της συσκευής να μειωθεί σημαντικά έτσι ώστε να είναι πιο βολικό σε χρήση ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και πιο ανθεκτικό. Επιπλέον θα προστεθεί η δυνατότητα αναλυτικών στατιστικών και επιπρόσθετων λειτουργιών στην εφαρμογή MyBag. Τέλος στον ενεργειακό τομέα υπάρχει πρόθεση για προσθήκη εναλλακτικής ενέργειας τροφοδοσίας μέσω ηλιακών πάνελ.


Μέλη ομάδας:
Γιώργος Δήμας
Αλέξανδρος Μόδεστος Μόδης
Βασίλης Μπαλάφας
Χρήστος Σαράντης

 

Τοπική Οργανωτική Κοζάνης για το ΣΦΗΜΜΥ 9.0

Βουγάς Διαγόρας Μάριος
Ελένη Διαμαντίδου
Καρυπίδης Πάρις Αλέξανδρος